Oefendag voor een optimale voorbereiding voor assessment mediators

Wil je met meer vertrouwen het Intop Mediationtoets assessment ingaan? Onze oefendagen bieden de perfecte gelegenheid om te oefenen in een ontspannen en ondersteunende sfeer. Onder begeleiding van Annemarie de Graaf, meer dan 25 jaar ervaring als mediator en trainer.

Wat kun je verwachten:

  • Een 40-minuten durende mediationoefening onder deskundige begeleiding van Annemarie de Graaf.
  • Een kleine groep van maximaal 4 deelnemers voor persoonlijke en gerichte feedback.
  • Specifieke voorbereiding op het Intop Mediationtoets assessment.
  • Rollenspellen en een heerlijke lunch zijn inbegrepen.

Annemarie de Graaf, een ervaren trainer en 5 jaar lid geweest van de MfN-examencommissie, zal je begeleiden bij deze intensieve voorbereiding. Haar uitgebreide ervaring in het vakgebied en haar kennis van het assessmentproces maken haar tot de ideale trainer. Praktische op het assessment gerichte feedback maken dit de ideale en betaalbare voorbereiding.

Meld je nu aan en vergroot je kans op succes bij het Intop Mediationtoets assessment!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur ons een e-mail of een berichtje, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Meteen inschrijven kan natuurlijk ook. Vermeld wat voor soort casus je tijdens de oefendag wilt oefenen.

Kosten
€ 155,= (vrijgesteld van BTW)

Aantal dagen
1 dag van 9.30 – 16.30 uur

Locatie
Almere
In overleg met een groep ook in Amsterdam of Utrecht

PE Punten MfN
6

Maximaal aantal cursisten
4 cursisten

We starten de dag met een korte toelichting op de competenties en is er ruimte voor vragen. De rest van de dag staat in het teken van oefenen. Je hebt 40 minuten de gelegenheid om de verschillende competenties te laten zien. Dit is net zo lang als het video assessment, zodat je een goed idee krijgt van wat je te wachten staat. Indien je een live assessment gaat doen, oefen je 45 minuten en heb je tussendoor net als bij het live assessment bij Intop de gelegenheid om een korte pauze in te lassen na 30 minuten. Na afloop stelt de begeleider je een aantal vragen zoals deze ook gesteld worden bij het live assessment. Op deze manier ga je goed voorbereid het assessment in. Dat geeft vertrouwen.

Naast mediator ben je afwisselend rolspeler of observator. Ook deze rollen zijn zeer leerzaam. Als rolspeler ervaar je wat bepaalde vragen en/of interventies voor jou betekenen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de mediator op een goede manier aandacht besteedt aan jouw emoties? Als observator kies je een specifieke leervraag. Bijvoorbeeld op de competentie ‘communicatie tussen de deelnemers reguleren’. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. De mediator krijgt goede, gerichte feedback van jou en jij wordt je bewust van wat een mediator moet doen om tot een voldoende score te komen. Vanuit elke rol die je deze dag vervult leer je iets.

Door de opzet van deze oefendag krijg je een unieke leerervaring en word je voorbereid op het video of live assessment.

Neem gerust contact met ons op om te overleggen.

Review

Ervaring van MfN-registermediator Daan Breukhoven

Breukhoven Mediation, gevestigd in Den Haag, is gespecialiseerd in zakelijke en arbeidsconflicten. [Link naar https://breukhovenmediation.nl]

“De kracht van Annemarie is haar vermogen om je niet als een leerling te behandelen. Ze beschouwt haar cursisten en alumni als gelijkwaardige professionals voor wie mediation een vaardigheid moet worden in plaats van een verzameling trucs. Annemarie is in staat om verbeterpunten duidelijk te benoemen en deze snel om te zetten in concrete verbeteringen.

Sinds 2013 heb ik regelmatig gebruik gemaakt van Therra voor het bijschaven van mijn eigen kennis en vaardigheden: coaching, bijscholingen, supervisie en MfN-assessmentvoorbereidingen.

Ik koos destijds voor individuele coaching vóór de dvd-opname voor het MfN-assessment. Het oefenen met haar professionele en plezierige trainingsacteurs was werkelijk van onschatbare waarde. Annemarie zat als een toegewijde notulist mee te schrijven. Vervolgens paste ze haar bekende coachingstechnieken toe.

Na een korte pauze wenste ze me oprecht succes en begon de opname. De 40 minuten vlogen voorbij. Tijdens de opname zelf maakte Annemarie actief aantekeningen. Binnen een week kreeg ik feedback. Haar opmerkingen waren waardevol, verhelderend, confronterend en verrassend.

Dankzij Annemarie ben ik in één keer geslaagd voor het MfN-assessment, en we delen dezelfde opvatting: mediation is een vak en kunde.

Inmiddels zijn we professionele collega-mediators geworden, een eer gezien haar jarenlange ervaring in mediation, psychologie en didactische vaardigheden. Maar bovenal is Annemarie gewoon een betrouwbaar, plezierig en vriendelijk persoon!”

Heeft u een vraag?

Vraag een brochure aan

"*" geeft vereiste velden aan

Data najaar 2023 en voorjaar 2024 spoedig bekend

Heeft u een vraag?

Vraag een brochure aan

"*" geeft vereiste velden aan

Deze dag staat in het tekenen van oefenen als voorbereiding op het assessment. De trainer geeft een korte toelichting op de competenties en het scoringsformulier. Iedere cursist krijgt 40 minuten de gelegenheid om een oefenmediation te doen. De andere deelnemers en de trainer geven feedback.

Heeft u een vraag?

Vraag een brochure aan

"*" geeft vereiste velden aan

Deze oefendag is bestemd voor:

  • Mediators die een basisopleiding hebben gevolgd en zich willen voorbereiden op het assessment.
  • Mediators die tijdens de opleiding weinig hebben geoefend of alleen mediations hebben gedaan van 20 minuten.
  • Mediators voor wie het langere tijd geleden is dat zij de basisopleiding hebben gedaan en eerst weer willen oefenen. Meerdere oefendagen is dan een mogelijkheid.

Neem bij twijfel contact met ons op.

Bestemd voor
Deze vaardigheidsdag is geschikt als u zich wilt voorbereiden op het live of video assessment. U oefent 40 minuten in een door u uitgekozen casus. Aan het eind van uw oefenmediation krijgt u feedback van de trainer.

Heeft u een vraag?

Vraag een brochure aan

"*" geeft vereiste velden aan