Over Therra

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wie is Annemarie de Graaf?

Therra is in 1994 opgericht door Annemarie de Graaf. Afgestudeerd als psycholoog wat een belangrijke en gedegen basis vormt voor haar verdere carrière. Zij heeft zich op allerlei manieren bezig gehouden met gedrag van mensen in diverse contexten. Doordat zij in veel organisaties als trainer heeft gewerkt heeft ze een grote expertise opgedaan. Met een sterke basis als afgestudeerd psycholoog en meer dan 25 jaar ervaring in het vakgebied, biedt Annemarie deskundige begeleiding en training, aan een breed scala van professionals en organisaties.

De expertise van Therra strekt zich uit tot diverse doelgroepen, waaronder advocaten, mediators, onderwijs en verschillende andere organisaties. Annemarie verzorgt patroonscursussen, begeleidt intervisiegroepen en verzorgt vele mediationopleidingen.

Door haar werk op Universiteiten en projecten in het onderwijs is ook dit een doelgroep die haar nauw aan het hart gaat. Onze trainingen en projecten gaan vaak over samenwerkingsvraagstukken, geschillen binnen een sectie, maar ook effectief vergaderen en elkaar aanspreken binnen een team. Onze gemeenschappelijke focus in al deze projecten is effectieve communicatie en constructieve dialogen, ook in moeilijke situaties.

Therra biedt ook trainingen aan op basis van open inschrijving. We nodigen je uit om rond te kijken op onze website en te ontdekken welke van onze programma’s aansluit bij jouw behoeften en interesses. Bellen, mailen of langskomen in een van onze kantoren kan ook.

In company trainingen en begeleiding

Wij verzorgen diverse incompany trainingen en met sommige organisaties hebben wij een langdurige relatie in het verzorgen van trainingen. Zo begeleiden wij onder andere bij ARAG de groep mediators bij trainingen en intervisie, geven wij een training mediationvaardigheden en een training hoe om te gaan met klachten. Trainingen gaan over diverse onderwerpen, te denken valt aan systeemdenken, omgaan met moeilijk gedrag of hoe zorg ik ervoor dat er beweging komt in een vastgelopen situatie.

Bij Therra luisteren we echt naar de behoeften van onze opdrachtgevers en individuele deelnemers, en we passen onze trainingen aan op basis van nieuwe inzichten en ontwikkelingen in het vakgebied. De cursist staat centraal en daarom is het belangrijk om maatwerkoplossingen te bieden.

Specialisaties

Naast het trainingsaanbod heeft Therra twee andere specialisaties. We bieden mediation aan voor diverse soorten conflicten, waaronder arbeidsgeschillen, teamconflicten, ouderschapskwesties en zakelijke en familiegeschillen.

Met wie werken we samen?

Krisja Abelman, Margot Burger, Rick Geerars en Elsbeth van Riessen en onze vaste groep van trainingsacteurs. Zo kun je bij ons terecht voor verschillende vragen.

Krisja Abelman houdt zich bezig met het begeleiden van teams, individuen en ondernemersvragen (zowel startende ondernemers als ook doorstarters). Aangesloten bij NOBCO en MfN. Wij werken graag samen met Krisja omdat zij naast haar scherpe blik, analytisch vermogen goed kan relativeren.

Elsbeth van Riessen is werkzaam als (executive) coach en teamcoach, conflictbegeleider, facilitator en leiderschapstrainer. Wij werken graag samen met Elsbeth, omdat zij weet waar het vak van coach over gaat, naast heel veel kennis ook een grote ervaring heeft met diverse vraagstukken. En omdat we al 20 jaar heel fijn samen werken.

Rick Geerars is mediator, advocaat en intervisiebegeleider. Hij is een van de partners van Nineyard law en heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het voorkomen en oplossen van zakelijke geschillen en het uitonderhandelen van commerciële contracten. Rick is een hele fijne collega om mee samen te werken, deskundig, rustig en ……….

Annemarie de Graaf richt zich als coach met name op het begeleiden van mediators en advocaten bij vragen die gericht zijn op hun professionele werk met daaraan gerelateerd vragen die te maken hebben met een balans in werk en privé. Annemarie wordt vaak gevraagd voor het begeleiden van teams als de samenwerking stroef verloopt of als er tussen 1 of meerdere mensen een conflict is.