Opleiding
familiemediation

 

Bent u geïnteresseerd in het begeleiden van ouders bij het opstellen van een ouderschapsplan? Wilt u meer kennis over de juridische aspecten van een echtscheiding? Wilt u alle verschillen weten tussen samenwoners, geregistreerde partners en gehuwden? Wat zijn de fiscale gevolgen van een scheiding? In onze geaccrediteerde Opleiding Familiemediation komen al deze inhoudelijke aspecten aan bod. Daarnaast worden in deze opleiding ook de benodigde vaardigheden geoefend en krijgt u meer inzicht en kennis over het systeem van families en de ontwikkeling van kinderen. Ook besteden we aandacht aan het in gesprek gaan met kinderen.

Kosten
€ 3145,= (vrijgesteld van BTW)
€ 2987,= voor deelnemers van de basisopleiding (vrijgesteld van BTW)

 

Aantal dagen
7 dagen

Voorjaar 2023. Data binnenkort bekend. Heb je interesse stuur alvast een email

 

Locatie
Almere, Amsterdam of Utrecht

 

PE Punten MfN
23 – categorie 1a
22 – categorie 2

 

Maximaal aantal cursisten
12 cursisten

De opleiding is geaccrediteerd door de Mediators Federatie Nederland (MfN). Dit betekent dat u zich, na het succesvol afronden van deze opleiding, als mediator kunt inschrijven bij de Raad voor Rechtsbijstand en de Rechtbanken. Uiteraard moet u daarvoor voldoen aan de inschrijfeisen. In de opleiding krijgt u informatie over:

 1. juridische aspecten
 2. fiscale aspecten
 3. gedragswetenschappelijke aspecten.

 

Na de opleiding heeft u de benodigde actuele kennis over deze onderwerpen. Daarnaast traint u vaardigheden door het geleerde toe te passen in praktijksituaties waar u als familiemediator mee te maken kunt krijgen. De opleiding duurt 7 dagen met daarnaast voorbereiding en verdieping door zelfstudie. Per trainingsdag moet u rekenen op 5 uur voorbereiding.

 

Wij werken samen met Dukers & Baelemans en van der Ploeg Opleidingen. U kunt dan ook met korting module 2 van de RFEA bij Dukers & Baelemans volgen. U dient zich daartoe wel gelijktijdig met de Opleiding Familiemediation van Therra aan te melden. Voor alle informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Indien u al een gedeelte van een familiemediationopleiding heeft gevolgd, maar nog enkele aanvullende dagen moet volgen, dan kunt u daarover het beste contact met ons opnemen. Het volgen van losse modules behoort tot de mogelijkheden.

Heeft u een vraag?

Vraag een brochure aan

"*" geeft vereiste velden aan

19 november 2020
17 december 2020
14 januari 2021
4 februari 2021
18 maart 2021
25 maart 2021
15 april 2021

Heeft u een vraag?

Op de eerste dag van de opleiding familie mediation krijg je een overzicht van de verschillende samenlevingsvormen. Daarnaast krijg je informatie over het effect van een echtscheiding op mensen en gaan we oefenen met de start van een mediation gesprek in een scheiding

 

De start: hoe het was & hoe nu verder (dag 1)

Juridisch kennis over:

 • de verschillende samenlevingsvormen
 • de wijze waarop deze beëindigd moeten worden
 • het verloop van een procedure bij de rechtbank

 

Psychologische kennis over:

 • de scheidingsmelding
 • verlies
 • de start van een gesprek

 

Ouders, kinderen en het ouderschapsplan

 • Ontwikkeling van kinderen
 • Wat zijn de gevolgen van een scheiding voor kinderen
 • In gesprek met kinderen
 • In gesprek met ouders over een ouderschapsplan
 • Oefenen
 • Het complete programma vindt u in onze studiegids

Heeft u een vraag?

Een HBO/WO werk en/of denkniveau. Neem bij twijfel contact met ons op.

 

Examen
Aan deze opleiding is geen examen verbonden. Wel is aanwezigheid bij alle dagen verplicht om een certificaat te krijgen. Tussendoor is het maken van huiswerkopdrachten verplicht, zodat wij deze tijdens de bijeenkomsten kunnen behandelen.

 

Voorbereiding
U bent per bijeenkomst ongeveer 5 uur kwijt aan de voorbereiding. Het lezen van het betreffende materiaal en het voorbereiden van de casus.

 

Bestemd voor
Indien u zich na de basisopleiding wilt specialiseren in familie zaken.
Heeft u geen basisopleiding gedaan maar wilt u zich specialiseren in het begeleiden van scheidingen, dan is deze opleiding daar ook geschikt voor. Ook kunt u bij ons een deel van de opleiding volgen. Wij leveren in overleg met het MfN maatwerk. Neemt u daartoe contact met ons op, zodat we kunnen overleggen wat in u specifieke situatie wenselijk is.

 

Studieduur en kosten
7 dagen (exclusief voorbereidingstijd van ongeveer 3 uur per bijeenkomst)
€ 3.145 (vrijgesteld van btw).
Heeft u de basisopleiding bij ons gevolgd dan krijgt u een korting van 5%. Inbegrepen bij de kosten: accommodatie, lunch, al het materiaal, 1 jaar toegang tot onze Elektronische Leeromgevingen, fiscaal memo en rekenmachine.

Heeft u een vraag?