Coaching

Coaching

Bij Therra vinden wij dat coaching, net als mediation, een vak is dat expertise vereist. Daarom werken wij uitsluitend met ervaren coaches die gespecialiseerd zijn in individuele coaching en teamcoaching. Individuele coaching draait om tweegesprekken waarin wij door gerichte vragen de ander inzicht verschaffen in denk- en gedragspatronen. Wij gaan in gesprek over intrinsieke drijfveren en stimuleren het benutten van kwaliteiten. Wij vinden het belangrijk dat er een gedegen intakegesprek plaatsvindt om te onderzoeken wat wij kunnen betekenen en om gezamenlijk een doel te bepalen. Wie zijn wij? Krisja Abelman, Annemarie de Graaf en Elsbeth van Riessen. Verder hebben wij een uitgebreid netwerk van coaches met wie we regelmatig samenwerken in losse projecten.

Waar kun je aan denken?

  1. Ik vind het moeilijk om grenzen te stellen, daardoor zeg ik geen nee en heb ik uiteindelijk altijd weer te veel werk.
  2. Ik ben een startend ondernemer en ik weet niet goed waar ik mee bezig ben, ik heb het gevoel dat ik maar wat doe.
  3. Ik ben mediator in echtscheidingszaken en ik vind het vaak moeilijk om mijn neutraliteit te behouden, daardoor kost het mij heel veel energie.

Korte review van een coach klant

Bij teamcoaching spelen andere zaken een rol. Elk team heeft zijn eigen ontwikkelingsfasen. Zo heeft een startend team een andere behoefte dan een team welke al jaren samenwerkt en waarbij herhalende patronen leiden tot verloop of conflicten die niet worden opgelost. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze teamcoaches zaken aan de orde durven te stellen, het team kan laten reflecteren op hun handelen en het effect van hun gedrag op anderen bespreekbaar kunnen maken. Wij maken gebruik van onze grote kennis over groepsdynamica, systeemdenken en diverse andere modellen. Net zo belangrijk als kennis is het bij (team) coaching van belang dat er tussen het team en de teamcoach vertrouwen is. (korte blog schrijven over een klik hebben; er is onderzoek gedaan naar de succes factoren)

In ieder team komt het wel eens voor dat karakters botsen, er steeds dezelfde discussies zijn die nooit worden opgelost of in de ogen van sommigen moeilijk gedrag (blog schrijven over moeilijk gedrag of een boekreview hieraan koppelen) waar collega´s niet mee kunnen omgaan. Herkenbaar? Vast wel, maar uiteraard is het niet altijd nodig dat hiervoor een teamcoach wordt ingeschakeld. Wanneer zet je een teamcoach in en wanneer individuele coaching? Soms is een korte training (link naar korte trainingen) gecombineerd met teamcoaching een goede oplossing. Wij gaan daarover samen met onze opdrachtgevers in gesprek.

Ons team van coaches is zeer ervaren en deskundig. Kijk eens bij ons team wie er bij Therra is aangesloten en neem gerust contact op met een van ons om te kijken of wij iets voor jou kunnen betekenen. Soms doen wij een opdracht alleen en waar nodig pakken wij het samen op.

Met wat voor soort vraagstukken kunt u bij ons terecht? En staat jouw vraagstuk er niet tussen bel dan met een van ons.

  1. Hoe kunnen wij als startend team elkaar effectief aanspreken.
  2. Een advocaten team staat het laatste jaar onder grote druk om de omzet te halen, er is veel verloop en onderlinge irritaties die niet worden uitgesproken.
  3. Een MT team van een scholengemeenschap zit niet op een lijn waardoor de besluitvorming traag tot niet op gang komt. Hoe kunnen we beter samenwerken?
  4. Een docententeam is onderverdeeld in groepjes, oud zeer speelt een rol. Hoe kunnen we oude kwesties bespreekbaar maken zonder de focus op de toekomst te verliezen?
  5. Vergaderingen van het MT verlopen stroperig, dominant gedrag van 2 leden van het team, wat uiteindelijk lijdt tot een conflict tussen een paar teamleden. Hoe zorgen we voor een constructieve dialoog tussen de teamleden?

Korte review van een teamcoach klant

 Met de benen op tafel

Soms wil je niet een volledig coachtraject maar je wil liever af en toe je gedachten ordenen, een casus tegen het licht houden, sparren, informeel overleg, ook dat kan bij ons. Samen een kop koffie drinken, een rondje wandelen of met de benen op tafel. Onze professionele rol als gesprekspartner kan waardevol zijn om je gedachten te ordenen en nieuwe perspectieven te ontdekken.

Wil je overleggen over de mogelijkheden neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Om er voor te zorgen dat er bij ons als mediators, advocaten, coaches en trainers geen blinde vlekken ontstaan of een voorkeur ontwikkelen voor een bepaalde aanpak zitten wij ook regelmatig met elkaar om tafel, zoomen wij met elkaar en gaan we regelmatig met elkaar een hapje eten. Zo houden we onszelf en elkaar scherp, de een hoort soms iets wat de ander niet hoort en zo kom je met elkaar tot nieuwe inzichten. Dat wat wij als heel waardevol en heel gezellig beschouwen gunnen wij jou ook.

Aarzel niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen voor meer informatie. Misschien kunnen wij iets voor jullie betekenen.

               Korte review van een sparring partner