Begeleide intervisie voor mediators, advocaten en vFAS

Kosten
€ 45,= (vrijgesteld van BTW) online tarief
€ 50,= (vrijgesteld van BTW) kantoor tarief

PE Punten MfN, erkend door vFAS en Nederlandse Orde van Advocaten

Locatie
online en in Almere
in overleg ook mogelijk in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort

Aantal uren
2 uur
voor groepen tijd in overleg

data voor mediators
31 augustus 9.00-11.00 uur online
20 september 15.00 – 17.00 uur online
16 oktober 15.00 – 17.00 uur online
10 november 9.00 – 11.00 uur online
22 november 9.00 – 11.00 uur online
28 november 15.00 – 17.00 uur online
14 december 12.00 – 14.00 uur online
20 december 9.00 – 11.00 uur online

data voor advocaten
31 augustus 12.00 – 14.00 uur online
27 september 15.00 – 17.00 uur online
10 oktober 15.00 – 17.00 uur online
8 november 9.00 – 11.00 uur online
24 november 9.00 – 11.00 uur online
18 december 12.00 – 14.00 uur online

Data voor VfASs

Maximaal aantal cursisten
maximaal 8 deelnemers

Begeleide intervisie voor mediators, advocaten en vFAS

Omschrijving

Mediators, advocaten en vFAS  zijn verplicht om een aantal  intervisiebijeenkomsten per jaar te volgen. Wij begeleiden al jaren verschillende groepen mediators en advocaten. Intervisie is voor professionals die zich willen ontwikkelen in hun vakgebied. Het vak van mediation en advocaat is een mooi en complex vak. Aan de hand van verschillende intervisiemethoden gaan we aan de slag met diverse dilemma’s. Wil je meer weten over intervisie voor advocaten en vFAS, lees dan meer op onze speciale pagina voor advocaten en vFAS.

Wat zijn de onderwerpen die in een intervisie besproken kunnen worden?

 • Het bespreken van vastgelopen situaties.
 • Patronen van cliënten.
 • Valkuilen van de mediator en advocaat.
 • Hoe ga ik om met het gevoel van verantwoordelijkheid.
 • Ontwikkelen van bepaalde vaardigheden en competenties.
 • Ethische en persoonlijke dilemma’s.

Case van een van onze deelnemers

In een case die in een van onze intervisiegroepen is ingebracht ging het over het volgende: de mediator had een echtscheidingszaak waarbij de man als advocaat werkzaam was en de vrouw was werkzaam in de kinderopvang. De man had veel kennis van het juridische deel van de echtscheiding en de vrouw veel kennis van de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Tussen de beide cliënten was veel wantrouwen en de situatie was inmiddels al een aantal keren geëscaleerd. De mediator gaf aan moeite te hebben om haar rol te vinden omdat er met name met de man snel discussies plaatsvonden over wel of niet juridisch relevant. De vrouw was heel betrokken bij de kinderen.

Door het stellen van goede vragen door de andere deelnemers kwam de mediator tot het inzicht dat zij aan de man bepaalde vragen niet stelde die zij wel aan de vrouw had gesteld. Zij had zich laten weerhouden door het houding van de man. Haar voornemen was om hier in het eerstvolgende gesprek aandacht aan te besteden.

Zij heeft dit teruggekoppeld in een volgende intervisiebijeenkomst en het bleek dat er bij de man veel angst bestond om zijn kinderen kwijt te raken. Met name omdat de vrouw zo makkelijk met de kinderen om ging en hij zich daar altijd de mindere in had gevoeld. Door dit te uiten konden de man en vrouw uiteindelijk als ouders met elkaar in gesprek gaan en met elkaar bespreken waar iedere kwaliteiten liggen voor de opvoeding.

Wat vinden wij belangrijk bij het begeleiden

Voor ons is het belangrijk dat er een open en ontspannen sfeer is, zodat lastige onderwerpen in een ontspannen setting kan worden besproken. Wij maken van tevoren afspraken met elkaar wat de verwachtingen zijn.

Verschillende intervisie methoden

Wij variëren per avond onze intervisiemethode. Sommige hebben wij zelf ontwikkeld en hebben wij passend gemaakt voor de doelgroep. Bij een vaste groep hebben wij overleg over de te gebruiken methode.

InhoudIn de tweedaagse training alimentatie rekenen krijgt u naast de theorie over partner- en kinderalimentatie voldoende gelegenheid om te oefenen en vragen te stellen. 

Voor wie bestemd• Mediators, vFAS en advocaten
• Bij twijfel: neem contact met ons op

Voorbereiding
• Voorbereiden van casus die de deelnemer wil inbrengen

Bestemd voor
Als je wilt reflecteren op je vak en je je verder als professional wilt ontwikkelen en verdiepen.

Studieduur en kosten
2 uur online of in Almere. In overleg zijn ook andere tijden en locaties mogelijk. 
Kosten
Voor 2 uur zijn de kosten: € 40,- per persoon. Wij zorgen voor de voorbereiding, de locatie en het regelen van de PE punten. 

Ervaringen 

Annemarie weet telkens weer een prettige, veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voelde en niet bang was fouten te maken. Juist daardoor ontdekte ik waar ik toe in staat ben. Ze is kundig en geeft vertrouwen. Ze maakt je bewust van je kracht zodat je van daaruit verder kunt groeien. Inspirerend! – Wendy Schoegje, MfN Registermediator, www.WS-mediation.nl

Therra heeft mij mijn doel verwezenlijkt om MfN mediator te mogen zijn ondanks mijn stotter problematiek. Door Annemarie haar persoonlijke begeleiding en training heb ik dankzij haar mijn registratie Register Mediator. Tot vandaag de dag ben ik haar hier dankbaar voor, je kan geschikt zijn als mediator, maar zonder certificaat heb je niks in handen. Mede door haar inzet en de goede prijs kwaliteit verhouding is 1,5 uur in de auto naar Putten de moeite waard. Bij Therra bereik jij jouw doel en dat is wat telt. – Angelien Bolsenbroek, Excellent Mediation Santpoort Zuid

Data begeleide intervisie

december
3
 • 16:00 to 18:00
 • Almere
Begeleide Intervisie
december
15
 • 16:00 to 18:00
 • Almere
Begeleide Intervisie
december
17
 • 15:00 to 17:00
 • Online
Begeleide Intervisie
opleiding mediation

Leer uw docent kennen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: