Basisopleiding mediation

startdatum


Najaar-III start 26 september 2022 VOL
Data voorjaar 2023 zijn spoedig bekend

Locatie
Almere

Aantal dagen
10 dagen 

Bestemd voor
Als u zich wilt laten registreren als MfN register mediator

Maximaal aantal cursisten
6 cursisten

Basisopleiding Mediation

Heeft u in uw werk te maken met conflicten? Bent u altijd al geïnteresseerd geweest in bemiddelen? Wilt u meer weten over de psychologie van conflicten? In de door het MfN geaccrediteerde basisopleiding mediation gaat u hiermee op allerlei verschillende manieren aan de slag.

Omschrijving Basisopleiding Mediation

In de Basisopleiding Mediation wordt de theorie van conflicten, communicatie en mediation behandeld. De opleiding sluit aan bij de eisen zoals gesteld door de Mediators Federatie Nederland (MfN). Tijdens de trainingsdagen krijgt u van ons veel persoonlijke begeleiding en feedback. Wij bereiden u voor op het theorie-examen en het assessment. Alle informatie over het examen van de MfN vindt u op mediationtoets.

Om de leerdoelen te bereiken is gekozen voor een programma waarin theorie, oefeningen, simulaties, reflectie en individuele coaching elkaar zullen afwisselen. Naast het oefenen van vaardigheden besteden wij aandacht aan de individuele ontwikkeling van de cursist. Iedere cursist neemt zijn eigen stijl mee vanuit het huidige werk. Wij sluiten zo veel mogelijk aan bij de vaardigheden die iemand al heeft en voegen daar nieuwe technieken en vaardigheden aan toe. Wij gebruiken een gestructureerd model en hechten veel waarde aan individuele begeleiding. Indien u na de opleiding het assessment wilt afleggen, dan zorgen wij ook na de training voor begeleiding. Al onze cursisten hebben een jaar toegang tot de Elektronische Leeromgeving Moodle met extra materiaal, mediation dvd’s en voorbereidingsvragen voor de Kennistoets. Aan studiebelasting kost het u ongeveer 2 uur per week aan voorbereiding.

Therra Opleidingen heeft een hoog slagingspercentage voor de Kennistoets en het assessment. Wij bieden u daarmee hoogstaande kwaliteit en de best mogelijke voorbereiding op de beroepspraktijk van een geaccrediteerd Mediator.
De Basisopleiding Mediation van Therra kenmerkt zich door:
• kleine groepen (maximaal 5) en intensieve deskundige begeleiding.
• geactualiseerd materiaal.
• voorbereiding op de kennistoets van Intop.
• voorbereiding op het assessment.
• opnames van al uw mediations om het leereffect te vergroten.
• 2 maal werken met acteurs.
• Veel praktijk oefeningen.

Data Basisopleiding Mediation

Najaar 2021
23 en 24 september 2021
7 en 8 oktober 2021
14 oktober 2021
4 en 5 november 2021
15 en 16 november 2021
29 november 2021

 

Voorjaar 2022-I
24 en 25 januari 2022
7 en 8 februari 2022
28 februari 2022
1 maart 2022
14 en 15 maart 2022
28 en 29 maart 2022

Inhoud Basisopleiding Mediation

Op de eerste dag van het basisopleiding mediation leer je kennis maken met het vak: je verdiept je in de algemene competenties van een mediator. Je krijgt deze dag inzichten in de verschillende gesprekstechnieken.

Dag 1: De basis van conflicten en mediation

 • Kennismaking en toelichting programma
 • Wat is een conflict: de verschillende gezichtspunten
 • De structuur van het mediationproces
 • De eerste fasen van het mediationproces
 • De mediationovereenkomst

Dag 2: Interventies en diverse vraagtechnieken

 • De vaardigheden behorende bij de eerste fasen
 • Het inventariseren van conflictpunten
 • Vergroten van commitment en onderling vertrouwen
 • Verschillende type vragen 
 • Samenvatten
 • Communicatietheorie

Toelating Basisopleiding Mediation

Een HBO/WO werk en/of denkniveau. Neem bij twijfel contact met ons op.

Examen

Na het volgen van de basisopleiding heeft u twee jaar de tijd om de kennistoets en het assessment te behalen. De kennistoets en het assessment worden afgenomen door Intop. Een onafhankelijke organisatie. U kunt alle informatie hierover vinden op www.mediationtoets.nl. Therra begeleidt u in de basisopleiding op verschillende manieren. Voor de kennistoets hebben wij alle eindtermen uitgewerkt, extra studiemateriaal en oefenvragen gemaakt. In onze leeromgeving Moodle vindt u hierover informatie. In de basisopleiding wordt u ook voorbereid op het assessment. Wij doen dit door veel te oefenen in langere rollenspellen; ook met acteurs.

Voorbereiding
Per bijeenkomst ongeveer 3 uur voorbereiding
• Per bijeenkomst een of meerdere hoofdstukken lezen uit het Handboek Mediation, het boek Beroepsvaardigheden en interventietechnieken of het boek Juridische Aspecten in de mediation
• Oefenvragen maken ter voorbereiding op de kennistoets
• Reflecteren op eigen mediations
• Bekijken van voorbeeld films welke op de online leeromgeving Moodle staan

Bestemd voor
Als u zich wilt laten registreren als MfN register mediator. Geschikt voor veel beroepsgroepen en verschillende soorten functies. U kunt daarbij denken aan advocaten, psychologen, managers, verzuimmanagers, notarissen, personeelsfunctionarissen, jeugdhulpverleners etc. Wilt u weten of de opleiding ook voor u geschikt is, neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan samen met u bespreken wat mogelijk is.

Studieduur en kosten
Totaal 10 dagen, waarvan 6 dagdelen online

Wilt u meer weten?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. 
Kosten
€ 2995,- (vrijgesteld van btw en inclusief koffie/thee en lunch en boekenpakket ter waarde van €152,-)

Ervaringen 

De jarenlange ervaring van Annemarie de Graaf wordt in deze opleiding en voorbereiding voor de examens goed ingezet. De gedrevenheid en de rust die zij neerlegt bij haar cursisten straalt vertrouwen en degelijkheid uit. Haar positief kritische houding, zonder afbreuk te doen aan ieders kwaliteiten en achtergrond, draagt bij aan het uiterste uit jezelf te halen! – Chantal Borghuis

Annemarie weet telkens weer een prettige, veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voelde en niet bang was fouten te maken. Juist daardoor ontdekte ik waar ik toe in staat ben. Ze is kundig en geeft vertrouwen. Ze maakt je bewust van je kracht zodat je van daaruit verder kunt groeien. Inspirerend! – Wendy Schoegje, MfN Registermediator, www.WS-mediation.nl

Basisopleiding Mediation

Alles wat je moet weten over de Basisopleiding Mediation
Ervaar de Basisopleiding Mediation

Studiegids ontvangen

"*" geeft vereiste velden aan

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: