Teamcoaching

Teamcoaching

Bij teamcoaching spelen andere zaken een rol dan individuele coaching. Elk team heeft zijn eigen ontwikkelingsfasen. Zo heeft een startend team een andere behoefte dan een team welke al jaren samenwerkt en waarbij herhalende patronen leiden tot verloop of conflicten die niet worden opgelost. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze teamcoaches zaken aan de orde durven te stellen, het team kan laten reflecteren op hun handelen en het effect van hun gedrag op anderen bespreekbaar kunnen maken. Wij maken gebruik van onze grote kennis over groepsdynamica, systeemdenken en diverse andere modellen. Net zo belangrijk als kennis is het bij (team) coaching van belang dat er tussen het team en de teamcoach vertrouwen is.

In ieder team komt het wel eens voor dat karakters botsen, er steeds dezelfde discussies zijn die nooit worden opgelost of in de ogen van sommigen moeilijk gedrag waar collega´s niet mee kunnen omgaan. Herkenbaar? Vast wel, maar uiteraard is het niet altijd nodig dat hiervoor een teamcoach wordt ingeschakeld. Wanneer zet je een teamcoach in en wanneer individuele coaching? Soms is een korte training gecombineerd met teamcoaching een goede oplossing. Als er sprake is van een geschil binnen het team waardoor het teamfunctioneren wordt belemmerd dan is een interventie door een mediator mogelijk. Wij voeren met onze opdrachtgever een uitgebreid intakegesprek om tot een goed plan te komen.

Ons team van coaches is zeer ervaren en deskundig. Kijk eens bij ons team wie er bij Therra is aangesloten en neem gerust contact op met een van ons om te kijken of wij iets voor jou kunnen betekenen. Soms doen wij een opdracht alleen en waar nodig pakken wij het samen op.

Met wat voor soort vraagstukken kunt u bij ons terecht? En staat jouw vraagstuk er niet tussen bel dan met een van ons.

  1. Hoe kunnen wij als startend team elkaar effectief aanspreken.
  2. Een advocaten team staat het laatste jaar onder grote druk om de omzet te halen, er is veel verloop en onderlinge irritaties die niet worden uitgesproken.
  3. Een MT team van een scholengemeenschap zit niet op een lijn waardoor de besluitvorming traag tot niet op gang komt. Hoe kunnen we beter samenwerken?
  4. Een docententeam is onderverdeeld in groepjes, oud zeer speelt een rol. Hoe kunnen we oude kwesties bespreekbaar maken zonder de focus op de toekomst te verliezen?
  5. Vergaderingen van het MT verlopen stroperig, dominant gedrag van 2 leden van het team, wat uiteindelijk lijdt tot een conflict tussen een paar teamleden. Hoe zorgen we voor een constructieve dialoog tussen de teamleden?

Korte review van een teamcoach klant