Vaardigheidsdag zonder acteurs

Aantal dagen
1 dag

Data:
21 december 2022 van 9.30 – 16.30 uur

Maximaal aantal cursisten
4 cursisten

Vaardigheidsdag zonder acteurs
Wilt u zich voorbereiden op het assessment van Intop en in een ontspannen sfeer uw vaardigheden ontwikkelen? Onze vaardigheidsdagen zijn daarvoor zeer geschikt. Onder deskundige leiding van een van onze trainers krijgt u de gelegenheid om een mediation te oefenen. U geeft bij uw aanmelding aan wat voor soort mediation u wilt oefenen. Wij zorgen voor de rollenspellen, voldoende camera's en een heerlijke lunch. Na afloop krijgt u de opname mee naar huis, zodat u met behulp van de competenties uw voortgang kunt inschatten.

Omschrijving
We starten de dag met een korte toelichting op de competenties en is er ruimte voor vragen. De rest van de dag staat in het teken van oefenen. U heeft 40 minuten de gelegenheid om de verschillende competenties te laten zien. Dit is net zo lang als het video assessment, zodat u een goed idee krijgt van wat u te wachten staat. Indien u een live assessment gaat doen, oefent u 45 minuten en heeft u tussendoor net als bij het live assessment bij Intop de gelegenheid om een korte pauze in te lassen na 30 minuten. Na afloop stelt de begeleider u een aantal vragen zoals deze ook gesteld worden bij het live assessment. Op deze manier gaat u goed voorbereid het assessment in.

Naast mediator bent u afwisselend rolspeler of observator. Ook deze rollen zijn zeer leerzaam. Als rolspeler ervaart u wat bepaalde vragen en/of interventies voor u betekenen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de mediator op een goede manier aandacht besteedt aan uw emoties? Als observator kunt u zich op een specifieke leervraag van de mediator richten. Bijvoorbeeld op de competentie ‘communicatie tussen de deelnemers reguleren’. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. De mediator krijgt goede, gerichte feedback van u en u wordt zich bewust van wat een mediator moet doen om tot een voldoende score te komen. Vanuit elke rol die u deze dag vervult zult u iets leren en meenemen.

Door de opzet van deze vaardigheidsdag krijgt u een unieke leerervaring, en bereidt u zich op hoog niveau voor op het video assessment.

Indien u een meer intensieve voorbereiding wilt met acteurs en individuele feedback van een ervaren mediator/trainer dan is de intensieve vaardigheidsdag meer geschikt voor u.

Neem gerust contact met ons op om te overleggen.

InhoudDeze dag staat in het tekenen van oefenen als voorbereiding op het assessment. De trainer geeft een korte toelichting op de competenties en het scoringsformulier. Iedere cursist krijgt 40 minuten de gelegenheid om een oefenmediation te doen. De andere deelnemers en de trainer geven feedback.

Toelating
Om de vaardigheidsdag zonder acteurs te volgen moet eerst:

  • Basisopleiding Mediation afgerond zijn.
  • Daarnaast wordt deze dag ook regelmatig gevolgd door mediators die willen oefenen en het assessment al hebben behaald.

Neem bij twijfel contact met ons op.

Bestemd voor
Deze vaardigheidsdag is geschikt als u zich wilt voorbereiden op het live of video assessment. U oefent 40 minuten in een door u uitgekozen casus. Aan het eind van uw oefenmediation krijgt u feedback van de begeleider.

Studieduur en kosten
1 dag van 9.30 uur – 16:30 uur

Kosten
€ 150,- 

Ervaringen 

Ik heb Therra opleidingen ervaren als een kleinschalig opleidingscentrum waar persoonlijke aandacht gegarandeerd is. Annemarie is zeer vakkundig en ’to the point’. Dankzij heel gerichte en toepasbare tips ben ik inmiddels geslaagd als MfN registermediator. De oefendagen zijn prima geregeld en ik heb dan ook geen enkele kritische noot over Therra. Top! – Paul de Ruiter

De jarenlange ervaring van Annemarie de Graaf wordt in deze opleiding en voorbereiding voor de examens goed ingezet. De gedrevenheid en de rust die zij neerlegt bij haar cursisten straalt vertrouwen en degelijkheid uit. Haar positief kritische houding, zonder afbreuk te doen aan ieders kwaliteiten en achtergrond, draagt bij aan het uiterste uit jezelf te halen – Chantal Borghuis

Therra heeft mij mijn doel verwezenlijkt om MfN mediator te mogen zijn ondanks mijn stotter problematiek. Door Annemarie haar persoonlijke begeleiding en training heb ik dankzij haar mijn registratie Register Mediator. Tot vandaag de dag ben ik haar hier dankbaar voor, je kan geschikt zijn als mediator, maar zonder certificaat heb je niks in handen. Mede door haar inzet en de goede prijs kwaliteit verhouding is 1,5 uur in de auto naar Putten de moeite waard. Bij Therra bereik jij jouw doel en dat is wat telt. – Angelien Bolsenbroek, Excellent Mediation Santpoort Zuid

Ik heb bij Therra een aantal vaardigheidstrainingen gedaan en ook de uiteindelijke (succesvolle!) “DVD assessment” opgenomen.
Annemarie heeft bij dat proces een belangrijke rol gespeeld. Zij traint en coacht je naar een hoger peil. Ik heb echt veel geleerd en kan dat nu ook praktisch toepassen. Therra, met de jarenlange praktijkervaring van Annemarie kenmerkt zich door goed georganiseerde bijeenkomsten gericht op resultaat. De trainingen zijn efficiënt en in een plezierige omgeving. Door de kleine groepen en gelijkgestemden ontstaat er een leuke en constructieve sfeer om in te oefenen. – Wim Span, Directeur VNAB

Data Vaardigheidsdag zonder acteurs

november
24
december
21

Vaardigheidsdag zonder acteurs

Alles wat je moet weten over de Vaardigheidsdag zonder acteurs
Ervaar de Vaardigheidsdag zonder acteurs

Studiegids ontvangen

"*" geeft vereiste velden aan

opleiding mediation

Leer uw trainers kennen

Eigenaar
Annemarie de Graaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: