Mediation Opleidingen

Basisopleiding Mediation
27 september 2018

Opleiding familie mediation
11 september 2018;

Alimentatie rekenen
18 september en 2 oktober 2018

Vaardigheidsdag zonder acteurs
11 juni 2018

Voorbereiding assessment met acteurs
data spoedig bekend gemaakt

Video Assessment
18 juni 2018

Mediation Opleidingen
Therra verzorgt vanaf 2010 diverse mediationopleidingen. Een stevig fundament voor de beroepspraktijk van mediators vormt onze Basisopleiding Mediation, erkend door de Mediators Federatie Nederland (MfN). De basisopleiding is een opleiding die u opleidt tot mediator, maar steeds vaker wordt deze opleiding ook gezien als een goede basis voor managers en leidinggevenden. Iedereen die in zijn werk te maken krijgt met conflicten zal deze opleiding als zeer waardevol beschouwen. Wilt u zich laten inschrijven in het Register van het MfN, dan zijn de Kennistoets en het Assessment verplicht. Wij begeleiden u daarbij, omdat wij het belangrijk vinden om betrokken te zijn bij het gehele traject. Gedurende de opleiding overleggen wij met elkaar wat in uw specifieke situatie de beste en snelste route is. Onze Elektronische Leeromgeving (Moodle) geeft u daarbij naast de plenaire bijeenkomsten nog extra ondersteuning.

Ook onze specialisatieopleiding Opleiding Familie Mediation is inmiddels door het MfN geaccrediteerd en wordt zeer gewaardeerd door onze cursisten. Wij doen dit in samenwerking met Dukers & Baelemans. Zij zijn gespecialiseerd in opleidingen voor de financiële wereld. Hun kennis ligt dan ook met name op het financiële, juridische en fiscale deel. De kennis van de trainers van Therra ligt met name op het vlak van de gedragswetenschappelijke kant. U kunt dan denken aan:
• Wat zijn de emotionele gevolgen van een echtscheiding voor de cliënten en voor eventuele kinderen?
• Wat is het belang van een goede scheidingsmelding?
• Hoe gaat een mediator in gesprek met ouders over het opstellen van een ouderschapsplan?
• Welke interventies kan een mediator toepassen bij geëscaleerde conflicten?

Het is belangrijk om uw vaardigheden en kennis goed te onderhouden. Daarom bieden wij vervolgtrainingen aan die aansluiten op onze mediation opleidingen.
Ons aanbod wordt regelmatig aangepast en alle opleidingen spelen in op de meest recente ontwikkelingen in de regelgeving. Daarom verschijnt op deze website regelmatig nieuwe informatie. Wij verzorgen ook incompany opleidingen die gebaseerd zijn op de theorie en praktijk van mediation. Zo hebben wij voor diverse organisaties groepen getraind in het omgaan met conflicten op de werkvloer, soms ook gecombineerd met intervisie. Daarnaast maken wij voor bestaande intervisiegroepen een programma op maat, aangepast aan de ervaring van de deelnemers Wilt u op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief van Therra Opleidingen.

Handboek Mediation

Data basisopleiding mediation

november
8
  • 09:00 to 17:00
  • Almere
Opleiding Familie Mediation

Leuk om te weten

2908
MfN mediators
zijn geregistreerd in Nederland
1996
Het jaar
dat Annemarie de Graaf als MfN register mediator staat ingeschreven
5
Grootste angst
spreken in het openbaar is
12
docenten
geven les en zijn gespecialiseerd in mediation of psychologie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: