Train de Trainer

Individuele coaching
in overleg

Pimp je huidige training op
najaar 2017

Werken met beeldmateriaal
najaar 2017

Haal meer uit het werken met acteurs en rollenspellen
najaar 2017

Maatwerk voor organisaties
in overleg

Train de Trainer
Trainingen geven is een prachtig maar ook complex vak. U werkt aan de ontwikkeling van uw cursisten, maar heeft u ook voldoende tijd, rust en inzicht voor uw eigen ontwikkeling? Therra ondersteunt uw ontwikkeling als trainer met onze Train de Trainer opleidingen en helpt u naar een hoger niveau.

Naast ons trainingsaanbod voor trainers, adviseren wij ook bedrijven bij al hun vragen over trainingen. Hieronder enkele voorbeelden van situaties waar trainers vragen over hebben:

Petra heeft pedagogiek gestudeerd en werkt als pedagogisch medewerker bij een Jeugdzorginstelling. Haar leidinggevende heeft haar gevraagd om een training aan haar collega’s te geven over de gevolgen van echtscheiding voor de kinderen. Petra zag hier erg tegenop en besteedde dagen aan een training van 1 dag. De dag zelf liep niet zoals ze graag had gewild. De collega’s stelden kritische vragen, gaven soms aan dat ze al bekend waren met de informatie en tijdens oefeningen werd er veel gelachen en gekletst over van alles en nog wat, behalve over het onderwerp zelf. Wat had Petra anders kunnen doen?

Sjoerd werkt al twee jaar als freelance trainer voor verschillende organisaties. Men is tevreden over hem en hij wordt dan ook regelmatig teruggevraagd. Toch heeft hij het gevoel dat hij zich verder moet ontwikkelen. Sjoerd vraagt zich af hoe hij dat kan aanpakken.

Marieke weet alles van arbeidsrecht en wordt dan ook regelmatig gevraagd als spreker of als docent/trainer. Zij merkt echter dat ze zelf aan het eind van de dag erg moe is. De cursisten gaan in de middag wat glazig uit hun ogen kijken. Hoe kan Marieke ervoor zorgen dat zij en haar cursisten tijdens een intensieve training de hele dag scherp blijven?

Uw training naar een hoger niveau

Het trainersvak is een prachtig vak, omdat wij werken met mensen en groepen, en onze kennis en vaardigheden kunnen overbrengen. Therra biedt een ruim aanbod dat aansluit bij de diverse vragen, of u nu net begint met het geven van trainingen of al jaren opleidingen verzorgt. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het trainersvak voor allerlei verschillende organisaties, doelgroepen en onderwerpen. Die kennis willen wij graag met u delen, zodat u het beste uit uzelf kunt halen. Met een team van deskundige trainers en acteurs hebben wij een aantal programma’s opgesteld, waarvan wij in de markt hebben gezien dat daar behoefte aan is. Wij willen u graag helpen om meer uit uzelf als trainer te halen. Therra biedt de volgende Train de Trainer-cursussen aan:
• U leert in onze training ‘Werken met beelden’ gebruik te maken van filmmateriaal en grafische metaforen.
• In ‘Werken met acteurs en rollenspellen’ zult u merken dat uw cursisten een rollenspel opeens als waardevol gaan beschouwen en dat u meer rendement kunt halen uit de samenwerking met acteurs.
• Vindt u dat uw huidige training wat stoffig is geworden of heeft u nieuwe inspiratie nodig, dan is de training ‘Pimp je training’ erg geschikt.

Therra en het trainingsaanbod van uw organisatie

De trainingen van Therra zijn zowel geschikt voor individuele trainers als voor groepen trainers die werken binnen uw bedrijf of organisatie. Ook kunnen wij voor uw organisatie het trainingsaanbod analyseren, ondersteuning bieden bij het herzien van bestaande trainingen of een impuls geven aan het opstellen van nieuwe trainingen. Therra heeft de expertise in huis om het trainingsaanbod van uw organisatie te verbeteren. Wij hebben verschillende organisaties begeleid bij het begeleiden van werknemers die regelmatig workshops geven en moeite hadden om de kennis te vertalen naar een goede workshop. Ook het begeleiden in presentatietechnieken geeft een interne trainer of spreker meer zekerheid. Op deze manier kunt u nog meer kwaliteit leveren.

Neem vooral contact met ons op met uw wensen en vragen en wij maken een afspraak om te kijken of wij iets voor u kunnen betekenen, geheel vrijblijvend.

Basisopleiding Mediation

Volgende train de trainer opleiding

Therra in cijfers

371
studenten
hebben een certificaat of diploma behaald bij Therra
91
slagingspercentage
bij de mediation video assessments
97
tevredenheid
bij alle studenten
12
docenten
geven les en zijn gespecialiseerd in mediation of psychologie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: