Pauline Brombacher
TRAINER

Je hebt verschillende dingen gedaan. Is er een rode draad in je werk?

Er is zeker sprake van een rode draad in mijn werk. Of het nu gaat om ontwikkelingssamenwerking, werken bij de overheid of als zelfstandig ondernemer, de rode draad is voor mij om er aan bij te dragen dat mensen (weer )in hun kracht komen. Ik vind het inspirerend om te zien wanneer mensen ontdekken hoe ze beter grip op zichzelf en hun eigen leven kunnen krijgen. Bij mediations zie ik dat als belangrijk moment om daadwerkelijk verder te kunnen komen. Ook bij trainingen vind ik het mooi om te zien hoe deelnemers zich ontwikkelen bij de start van dit mooie vak.

Je werkt nu als mediator en ook als psycholoog. Hoe verhoudt zich dat tot elkaar?

In beide komt deze rode draad weer terug. Daarnaast zie ik het als een kruisbestuiving om zowel mediations te doen als te werken in de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben namelijk afgestudeerd als klinisch psycholoog en ben, nadat ik een aantal jaren in de specialistische GGZ heb gewerkt, in 2016 voor mijzelf begonnen met een eigen psychologiepraktijk. Ervaringen die ik opdoe in mediations, neem ik bijvoorbeeld mee in relatietherapie en andersom. Ook de inzichten en ervaringen uit individuele behandelingen hebben voor mij een meerwaarde in mediations.

Heb je een motto?

Ik denk dat ik er twee heb: stap voor stap en dag voor dag. De tijd nemen en je aandacht focussen op dat waar je op dat moment mee bezig bent, werkt vaak beter dan je druk maken over wat er allemaal nog meer moet. Een ander motto is voor mij: een leven lang leren. Ik vind het heerlijk om te blijven leren, soms is dat met vallen en opstaan en ik geniet van zelf trainingen en nascholingen volgen. Dat zet me namelijk weer verder aan het denken om na te gaan wat ik zou willen toepassen in de praktijk.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn vrije breng ik graag met mijn gezin door en we reizen graag. Ook vind ik het fijn tijd met dierbare vrienden door te brengen.

pauline brombacher

  1. Psychologie, Universiteit van Amsterdam
  2. Trainer bij Orde van Advocaten
  3. Trainer bij sollicitatie- en loopbaantrainingen
  4. Coach communicatie, conflicthantering, onderhandelen en mediation.
  • Enthousiast en passievol
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Oog voor individuele ontwikkeling binnen de groep
Wilt u een opleiding van Pauline Brombacher volgen?