Wat leer je tijdens de familiemediation opleiding?

De opleiding familiemediation is voor de mensen die geïnteresseerd zijn in het begeleiden van ouders bij het opstellen van een ouderschapsplan. Het is ook geschikt voor de mensen die meer informatie willen over de juridische kanten van een echtscheiding. Alle aspecten komen terug in de opleiding. In de opleiding worden ook de vaardigheden geoefend en leert u meer inzicht te krijgen en kennis over het systeem van families en de kinderen. De opleiding bevat juridische aspecten, fiscale aspecten en gedragswetenschappelijke aspecten.

opleiding familiemediationOpleiding familiemediation

Op de eerste dag van de opleiding familiemediation worden er verschillend samenlevingvormen besproken. Er wordt ook gesproken over het effect dat er kan komen bij een echtscheiding. Het effect kan zowel voor man en vrouw erg verschillen, maar het kind kan nog wel het gevoelens met zich meebrengen. Er zijn vele verschillende samenlevingvormen. In de opleiding familiemediation leert u deze verschillende aspecten.

Later in de opleiding wordt er op juridisch gebied gekeken naar de verschillende samenlevingsvormen, over de wijze waarop deze beëindigd moeten worden en het verloop van een procedure bij een rechtbank. Het is vaak interessant om hier meer over te weten. Met de familiemediation opleiding kunnen makkelijk problemen in een familie worden opgelost zonder enige hulp. Ruzie in een familie willen we voorkomen.

De opleiding is ook erg handig op het gebied van ouderschap. In de opleiding familiemediation leert u ook hoe de ontwikkeling van een kind in zijn werk gaat. De gevolgen van het kind van een echtscheiding worden ook gepresenteerd. U leert ook hoe een gesprek aan te gaan met kinderen. Op basis van in welke fase het kind zit, kunt u er op aanpassen.

Tijdens de opleiding kunt u uw krachten verder ontwikkelen en uw zwaktes worden uw nieuwe krachten. Deze opleiding bevat geen toets en kunt erna gelijk aan de slag als familiemediatior.

Wilt u meer weten over de opleiding familiemediation? Lees hier alles over de opleiding familiemediation.

Leave a comment