Wat leer je tijdens de basisopleiding Mediation?

Het is belangrijk dat er geen conflicten ontstaan op het werk of binnen de familie. In de basisopleiding Mediation leert u verschillende manier op het gebied van bemiddelen en de psychologie van conflicten. Mediation is het oplossen van conflicten met hulp. De conflicten kunnen snel worden opgelost zonder enige problemen.

Basisopleiding Mediation

In de basisopleiding Mediaton worden verschillende theorieën over conflicten, communicatie en mediation behandeld. Tijdens de dagen van de opleiding geven we veel persoonlijke begeleiding en feedback op het gebied van mediation. De opleiding zal een programma bieden waarin de theorie, oefeningen, simulaties, reflecties en coaching elkaar zullen afwisselen. Op deze manier leren de mensen het snelst.

Op de eerste dagen van de opleiding Mediation leert u kennis te maken met het vak. Langzamerhand bespreken we meer informatie. In het eerste deel van de basisopleiding Mediation leert u over verschillende confilicten. Er zijn vaak meerdere gezichtspunten in een conflict. Het is dan handig om te weten wat de goede structuur is van het mediation proces. Het mediation proces wordt ook besproken in het eerste deel van de opleiding. Vooral de eerste fases van het mediationproces en mediaovereenkomst worden besproken.

In het tweede deel van de basisopleiding Mediation worden de vaardigheden bij de eerste fasen gesproken, daarna worden de verschillende conflictpunten geïnventariseerd. Het is belangrijk als mediator, dat de mediator vertrouwen heeft. Tijdens deze opleiding proberen we dit te creëren of zelfs te vergroten. Nadat we de eerste fases van het mediationproces hebben afgesloten, bespreken we de verschillende type vragen.

Als mediator is het ook belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt. Tijdens de opleiding Mediation bespreken we ook de communicatietheorie. Tijdens conflicten wordt er vaak tot bijna niet gecommuniceerd. Het is belangrijk dat de mediator dat juist wel doet.

Wil je meer weten over de basisopleiding mediation? Lees hier alles wat je moet weten!

Leave a comment